«Ώρα για δουλειά, όχι για λόγια…»

Παρουσίαση μεταγραφικών αποκτημάτων

«Τέρμα τα λόγια. Καιρός για δουλειά και μπάλα», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την παρουσίαση των τελευταίων μεταγραφικών αποκτημάτων του Ολυμπιακού, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/8). Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε με το «καλημέρα» ο Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος μίλησε ελληνικά (!) και υποσχέθηκε στους φίλους της ομάδας ότι θα προσπαθήσει να πετύχει περισσότερα γκολ απ’ όταν έπαιζε στον Άγιαξ, ενώ δήλωσε επίσης ότι «είμαι παίκτης κερκίδας,  ένας από εσάς! Όσο για τα νούμερα που πήραν οι νέοι παίκτες,  ο Πάντελιτς θα έχει στην πλάτη του το «9», ο Φουστέρ το «19», ο Νέμεθ το «29» και ο Μοϊσές το «30».

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα ειπώθηκαν από τους νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστές και τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, αναλυτικά:

Μοϊσές: «Με Βαλβέρδε θα προσαρμοστώ γρήγορα»

«Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση να αφήσω την ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Βρισκόμουν πάντα στον τόπο μου, σε μία καλή ομάδα. Ο Ολυμπιακός όμως είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και έχει έναν πολύ καλό προπονητή.
Έχω κάνει καλή προετοιμασία και είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι έτοιμος να προσφέρω. Ωστόσο είναι θέμα του προπονητή αν θα με συμπεριλάβει στα πλάνα του για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Ήταν δύσκολο για μένα να αποχωριστώ την Ισπανία, αν και μοιάζει πολύ με την Ελλάδα και σε συνδυασμό με την παρουσία του Βαλβέρδε πιστεύω ότι θα προσαρμοστώ γρήγορα».

Πάντελιτς: «Να φέρουμε τίτλους στον Πειραιά»

«Ξέρω ότι δεν έχετε συνηθίσει έναν παίκτη που έρχεται από το εξωτερικό να μιλάει ελληνικά. Εγώ είμαι παίκτης κερκίδας. Ένας από εσάς. Ο Ερυθρός Αστέρας και ο Ολυμπιακός είναι αδέρφια. Ξέρω τι θέλετε και θα προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να φτάνουμε. Αυτό έχει σημασία κι όχι ποιος θα σκοράρει. Να κερδίζει ο Ολυμπιακός και να φέρουμε τίτλους στον Πειραιά.

Δεν ξέρω κανέναν ποδοσφαιριστή να θέλει να παίζει μπροστά σε άδειες κερκίδες. Δεν θέλω να βλέπω ούτε ένα άδειο κάθισμα στο Καραϊσκάκη. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι συνέχεια γεμάτο.

Δεν φτάνει μόνος να είσαι καλός και να σκοράρεις. Πρέπει η ομάδα να δουλεύει για τον παίκτη με το «9» για να κάνει φάσεις κι ας χάσει αρκετές. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνω καλή δουλειά στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ όμως να υποσχεθώ πόσα γκολ θα σκοράρω.

Πρέπει να πω ότι πέρασαν αρκετοί Σέρβοι παικταράδες, που έκαναν μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό. Ο Κοβάσεβιτς, ο Ίβιτς και ο Τζόρτζεβιτς που κατέκτησε πολλούς τίτλους και ήταν αρχηγός».

Νέμεθ: «Είμαι έτοιμος να προσφέρω»

«Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό και από αρκετές άλλες ομάδες. Από την περσινή μου εμπειρία στην Ελλάδα με την ΑΕΚ, είχα σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τον Ολυμπιακό και το φανατικό κοινό του. Είμαι έτοιμος να προσφέρω».

Φουστέρ: «Ήρθα για να κατακτήσουμε τίτλους»

«Ήρθα στον Ολυμπιακό αν και ήξερα πως δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ξέρω ότι είναι μια ομάδα που συμμετέχει ανελλιπώς στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και ελπίζω από του χρόνου να επιστρέψουμε δυναμικά. Γνωρίζω καλά τον κύριο Βαλβέρδε. Αυτός μου είπε να έρθω στην Ελλάδα για να κατακτήσουμε τίτλους. Με προορίζει να παίζω πίσω από τον επιθετικό».

Τον λόγο πήρε τελευταίος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αρκέστηκε να πει ότι είναι ώρα για δουλειά και όχι για λόγια. «Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Καιρός για δουλειά και μπάλα, προκειμένου να δείξουμε την αξία μας στο γήπεδο».