Α. Νικοπολίδης: «Τον Ολυμπιακό τον αγάπησα περισσότερο από τον ΠΑΟ»

Αντώνης Νικοπολίδης

Ο Ολυμπιακός ήταν η μεγάλη του αγάπη και όχι ο Παναθηναϊκός! Τάδε έφη Αντώνης Νικοπολίδης σε συνέντευξή του σε ένθετο της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου είπε πολλά ακόμη και ενδιαφέροντα για τη διαδρομή του, την καριέρα του, τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, τον Βαλβέρδε, αλλά και τη διαιτησία. Ο «ερυθρόλευκος» γκολκίπερ δεν δίστασε, μάλιστα, να αυτοσαρκαστεί κιόλας, κάνοντας σχόλιο για το... περίφημο παρατσούκλι «κηπουρός»! Παρακάτω διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του, αναλυτικά:

«Δεν ξεκίνησα να παίζω τερματοφύλακας. Έπαιζα μέσα. Μόνο όταν κερδίζαμε έπαιζα τέρμα για να κρατήσουμε το σκορ και να κερδίσουμε. Όπως όλα τα άλλα παιδιά, ήθελα να παίζω μπροστά, στην επίθεση».

«Ήταν μια διαδρομή που χτίστηκε με πολύ ιδρώτα. Βήμα-βήμα. Άργησα να καταξιωθώ. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα όλοι παρατηρούν το τελείωμα. Την κορυφή. Τότε ασχολούνται όλοι μαζί σου».

«Πως έγινα τερματοφύλακας; Ο ξάδερφός μου που ήταν τερματοφύλακας στη Βίγλα Α.Ε., παντρευόταν και δεν μπορούσε να παίξει. Ήμουν 14 ετών και μπήκα εγώ στη θέση του. Δεν είχα καν δελτίο. Μπήκα σαν πλαστογραφία. Χάσαμε, αλλά κατάλαβα ότι μπορώ να πετύχω».

«Τον Ολυμπιακό τον αγάπησα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. Ήταν ο μεγαλύτερος σταθμός στην καριέρα μου. Ο Παναθηναϊκός ήταν σχολείο και μου έμαθε τι σημαίνει επαγγελματισμός, αλλά στον Ολυμπιακό έκανα τη καριέρα που ήθελα και εισέπραξα την αγάπη του κόσμου και της διοίκησης. Ένας λόγος που πήγα ήταν για να αποδείξω στον Παναθηναϊκό ότι δεν είχα τελειώσει ως ποδοσφαιριστής. Δέθηκα πολύ με τον Ολυμπιακό».

«Κάνω πλάκα με το θέμα του κηπουρού. Για παράδειγμα στην προπόνηση, αν χαλάσει κάτι στο γήπεδο, τους λέω: "Παιδιά, μη φοβάστε! Θα το φτιάξω εγώ!"».

«Η ομάδα οφείλει να ξεπεράσει την ήττα και τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εγώ δεν μπορώ! Τώρα όμως, όλα θα αλλάξουν με τον Βαλβέρδε. Είναι μεγάλη ευκαιρία που τον πήραμε πίσω».

«Εδώ υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό κράτος, δεν θα υπάρχει στη διαιτησία; Ρουσφέτια; Μίζες; Το ποδόσφαιρο είναι μια προέκταση της κοινωνίας. Ας μην κρυβόμαστε! Πάντα όποιος παίρνει το πρωτάθλημα έχει και τη διαιτησία. Όποιος το χάνει, του φταίει η διαιτησία. Όμως είναι πιο εύκολο να φτιάξεις τη διαιτησία από το να φτιάξεις την ελληνική κοινωνία».

«Είμαστε η χώρα της υπερβολής. Μετά την κατάκτηση του Euro το 2004, γνωρίσαμε κάτι το ανεπανάληπτο. Το είπε και ο κ.Στεφανόπουλος. Ήταν μεγαλύτερη υποδοχή ακόμη και από αυτήν από την πτώση της χούντας».