Ο ΠΑΟ προσπάθησε να ρεφάρει, αλλά με παίκτη... τρίτης διαλογής

Νταμιάν Πλεσίς

Η απόκτηση του Νταμιάν Πλεσίς από τον Παναθηναϊκό ήταν απλά και μόνο μια προσπάθεια να ρεφάρουν οι «πράσινοι» ύστερα από τα συνεχόμενα μεταγραφικά χαστούκια από τον Ολυμπιακό τα δύο τελευταία χρόνια (Μέλμπεργκ, Νέμεθ, Σουμπίνιο, Πάντελιτς, Μοντεστό).

Στο «τριφύλλι» ούτε καν είχαν στο μυαλό τους να αποκτήσουν αμυντικό μέσο, αφού, ως γνωστόν, ψάχνουν καιρό τώρα για επιθετικό. Ωστόσο, πάνω στον πανικό τους, προχώρησαν στη μεταγραφή ενός παίκτη που η Λίβερπουλ ήθελε να τον ξεφορτωθεί και κυριολεκτικά τον χάριζε, μόνο και μόνο επειδή ακούστηκε ότι υπήρξε ενδιαφέρον από Πειραιά μεριά!

Μια κίνηση εντυπώσεων ήταν με λίγα λόγια, αλλά όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη, θα λέγαμε. Και αυτό διότι ο Πλεσίς δεν έχει τίποτα αξιόλογο να επιδείξει, καθώς, πέρα από την μικρή παικτική αξία του (βάσει στατιστικών), τα τρία τελευταία χρόνια που βρισκόταν στους «κόκκινους», είχε και μόλις 8 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις! Σκούπιζε εξέδρα, δηλαδή...

Είναι αλήθεια, πάντως, ότι η Λίβερπουλ είχε έρθει σε επαφή από την πρώτη στιγμή με τον Ολυμπιακό και είχε προτείνει το Γάλλο, αλλά δεν υπήρξε καμιά συζήτηση περαιτέρω, αφού ο Βαλβέρδε δεν επιθυμούσε έτσι κι αλλιώς άλλο αμυντικό χαφ στο ρόστερ. Αν τον ήθελε, όμως, να είστε βέβαιοι ότι ο παίκτης θα φορούσε τα «ερυθρόλευκα» μέρες τώρα. Από την άλλη, από έγκυρη πηγή μέσα από την ΠΑΕ μαθαίνουμε ότι η εν λόγω περίπτωση δεν θα προχωρούσε ακόμη και να υπήρχε ανάγκη για κόφτη, αφού η αγωνιστική αποχή του ποδοσφαιριστή από επίσημα παιχνίδια δεν προσφέρει έτοιμη λύση.

Αυτά για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους...