Τα ερυθρόλευκα χρώματα της υπερηφάνειας

Τα ερυθρόλευκα χρώματα της υπερηφάνειας

Τα χρώματα της ομάδας μας επελέγησαν από τον Γιάννη Ανδριανόπουλο, έναν εκ της θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλέων που τίμησαν όσο λίγοι την ερυθρόλευκη φανέλα. Ερχόμενος από την Αγγλία, ο Ανδριανόπουλος πρότεινε τα χρώματα του κολεγίου του Κέιμπριτζ, που στο Μεγάλο Νησί θεωρούνταν ως χρώματα της υπεροχής.

Περισσότερα...

Ο άνθρωπος που «βάφτισε» τον Ολυμπιακό

Ο άνθρωπος που «βάφτισε» τον ΟλυμπιακόΟ πρώτος αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Νότης Καμπέρος, ήταν εκείνος που τον Μάιο του 1924 έδωσε στον νεοϊδρυθέντα σύλλογο το ιστορικό όνομά του. Μέχρι πρότινος, οι ιδρυτές είχαν επέλθει σε αδιέξοδο για τον τίτλο, μην μπορώντας να φθάσουν σε συμφωνία που να ικανοποιεί άπαντες. Αυτό που αναζητούσαν ήταν μια επωνυμία που να έχει σύντομο και δυνατό συμβολισμό, να είναι Πειραιώτικη και να υποδηλώνει την υπεροχή του σωματείου στον αθλητικό κόσμο της πόλης. Στόχος του Καμπέρου ήταν το όνομα του συλλόγου να εμπεριέχει μηνύματα δύναμης, αθλητικής ισχύς, ήθους, ευγενούς άμιλλας, δίκαιης νίκης, καθώς επίσης και του ολυμπιακού ιδεώδους.

Περισσότερα...

Δώσε ψυχή Ολυμπιακέ!

Δώσε ψυχή Ολυμπιακέ!Τι καλύτερο από μια νίκη; Μια ανέλπιστη νίκη! Ο Ολυμπιακός παλεύει κάθε μάχη όσο σκληρή και αν είναι.  Πολλές φορές η νίκη είναι εύκολη.  Άλλες φορές κανείς δεν την περιμένει. Φυσικά και υπάρχουν παιχνίδια που κανείς δεν περίμενε ότι θα νικήσουμε.  Και σε αυτά όμως τα παιχνίδια μέχρι και οι αντίπαλοι μας έχουν βγάλει το καπέλο γιατί καταφέραμε να ανατρέψουμε όλα τα προγνωστικά στο ποδοσφαιρικό στοίχημα!  Πάμε να θυμηθούμε δύο ιστορικές στιγμές από το παρελθόν!

Περισσότερα...

Η θρυλική ομάδα των «μπέμπηδων»

Η θρυλική ομάδα των «μπέμπηδων»Στις 6 Φεβρουαρίου του 1958, ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στοίχησε τη ζωή των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών των «μπέμπηδων» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατά την επιστροφή της αποστολής στην Αγγλία από το Βελιγράδι. Το θλιβερό αυτό συμβάν ενέπνευσε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το προσωνύμιο της σπουδαίας ομάδας των «κόκκινων διαβόλων» και πραγματοποίησαν πανελλαδικά την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης παικτών από τα τμήματα υποδομής.

Περισσότερα...